Home
Contact
Login
Glas

In samenwerking met gerenomeerde glasbedrijven zetten wij alle soorten glas. Zowel gewoon glas of isolatie glas.

Bij een schildersbeurt aan een gevel wordt samen met de opdrachtgever gekeken als er gebroken of kapotte ruiten zijn en deze te vervangen.
In sommige gevallen en op verzoek van de opdrachtgever kan een prijsopgave worden gemaakt. Voor isolatie glas of in andere gevallen met voorzetramen,ook deze geven een redelijke isolatie tegen kou en/of geluid.

Hierbij hoeven in de meeste gevallen geen aanpassingen worden gedaan aan de bestaande ramen of deuren,bij isolatie glas is het belangrijk dat de sponning waar het glas in moet diep genoeg is.
Glas in lood

Glas in lood is al bekend uit de tijd van ca.3500 jr.voor Christus. Er werd al een anorganisch smeltproduct toegepast. Het glas van vroeger was groenig van kleur en nauwelijks doorzichtig en werd door de Romeinen over hun hele wereldrijk verbreid en kwam zo ook in ons land terecht.

Pas in de middeleeuwen ging men zich gericht toeleggen op het aaneenvoegen en inlijsten van losse stukken glas. Men begon het glas in loden banden te vatten. Dat betekende dat deze lodenlijsten bewust deel uit maakte van de compositie en kregen zo een rol van betekenis.

Wij kunnen oude glas in lood ramen renoveren met nieuw lood. Indien nodig oude kapotte glas elementen vervangen, danwel aanpassen. Soms is het mogelijk enkele kapotte ruitjes te herstellen, mits het lood nog goed te verwerken is.

Het geheel vervangen van lood is zeer arbeidsintensief en dus kostbaar. Vooraf een vrijblijvende offerte is dan ook raadzaam.